SSL’ in açılımı “Secure Sockets Layer” dir. Türkçe karşılığı ise “Güvenli Giriş Katmanı” anlamına gelmektedir. Bu sertifikanın özellikle alışveriş sitelerinde bulunması bir zorunluluktur. Çünkü bu sertifika sayesinde, alıcı ile site arasında güvenli bir ilişki kurulması sağlanmaktadır. SSL sertifikası bulunan web sitelerine girilen kredi kartı ya da şifre gibi bilgiler, asla üçüncü şahıslar ile paylaşılmaz.

SSL sertifikası;

Kurumun unvanını, sertifikanın seri numarası ve son kullanma tarihi, sahibinin açık anahtarını ve sertifikayı veren kurumun elektronik imzasını barındırır. SSL özelliğini kullanabilmek için sahip olmanız gereken sertifika, ücretli olarak alınabilmektedir. Ancak bazen hizmet alınan hosting firması bu sertifikayı ücretsiz olarak gönderebilmektedir. Çünkü hosting hizmetine yaptığınız ödemelerde, SSL ücreti de peşin olarak kesilmiş olabilir. Ayrıca bu sertifikayı veren firmaları internet üzerinden araştırarak da SSL satın alabilirsiniz.

SSL Neden Gereklidir?

E- ticaret siteleri için online güvenlik kesinlikle olmazsa olmazlar arasındadır. Eğer satış yapan bir web sitesinde, güvenlik eksikliği varsa bu iş ve güven kaybına sebep olabilir. Bunun dışında yine firmaların itibarlarını kaybetmelerine ve çeşitli yasal yaptırımlara dahi yol açabilmektedir. Tüm bu olumsuzluklar ile karşılaşmamak adına, bir alışveriş sitesinin yapacağı ilk şey SSL sertifikası edinmektedir.

SSL sertifikası, e-ticaret siteleri için fazladan harcama anlamına gelebilir. Fakat güvenlik önemleri, varlıklarını sürdürebilmeleri adına oldukça önemlidir.

Comodo SSL

Bu SSL çeşidi sayesinde, online işlemler yapan şirketlerin kullanıcı bilgilerinin ve işlemlerinin korunması sağlanır. Güçlü şifreleme teknolojisi ve kısa sürede onaylanması ile bu sistem, e-ticaret siteleri için güvenli bir ortamın oluşmasına katkı sağlamaktadır.

Comodo SSL, 2048 bitlik imzalama ve 256 bitlik şifreleme özellikleri ile müşterilerine en yüksek seviyede güvenlik sağlayan SSL çeşididir. Sertifikada bulunan site mühürleri, ziyaretçilerine sitenin görsel olarak güvenli olduğu izlenimi verir. Ayrıca müşterilerin memnun olmalarını sağlar.

Wildcard SSL

Wildcard SSL sayesinde, tek bir IP adresi altındaki bütün subdomainler ve site URL’leri koruma altına alınır. Bu domain çeşidinin kurulumu *.domain.com şeklinde yapılmaktadır. Ayrıca Wilcard SSL sertifikalarının subdomain alt limiti de yoktur.

SSL Sertifikası Nasıl Alınır?

Bu tabii ki sizin kullandığınız sunucu ve panele göre değişir ama ben size directadmin için anlatayım. Yapmanız gereken işlem sadece Directadmin’de Userlevel’de domaine girdikten sonra alt taraftaki SSL Certificates’a tıklamanız gerekiyor. Karşınıza gelen ekranda; Paste a pre-generated certificate and key kısmını tıklayıp —–END RSA PRIVATE KEY—– kısmının altına —–BEGIN CERTIFICATE—– ile birlikte kodunuzu yapıştırıp Save butonuna basıyorsunuz. Daha sonra Click Here to paste a CA Root Certificate butonuna basıp Use a CA Cert. Seçeneğini işaretleyerek alt tarafa CA CERT’i yapıştırıp Save diyorsunuz. Daha sonra apache’ye bir restart atmanız yeterli. https olarak artık domaininize erişebilirsiniz.