Adobe After Effects; bir compositing programı olarak endüstri standartını kullanarak müthiş görsel efektleri ile sınırsız çeşitlilikle filmler yaratılabilecek bir programdır. Görsel Efekt Tasarım eğitiminin amacı compositing algısını oluşturmak ve öğrencilerimin görsel efekt uygulamalarında sektörel koşullarının gerektirdiği yeterliliklere sahip olmalarını sağlamaktır.
Mimarlık, görsel sanatlar, 3D, grafik tasarım, film, TV ve web tasarım sektöründe çalışanlar gibi farklı branşlardan ve bu alanda kariyer yapmak isteyen herkes bu dersi alabilir.
After Effects, diğer Adobe uygulamalarıyla sorunsuz şekilde çalışır. Dynamic Link ile düzenlediğiniz kompozisyonların görünümünü Premiere Pro’da anında görme. Çalışmalarınızı Photoshop, Illustrator ve Audition’dan kolayca içe aktarma. Ekip Projelerini kullanarak editörlerle bulundukları her yerden birlikte çalışma mümkün.
Ders programı şu şekildedir;
1. After Effecs Programı Ne İşe Yarar? / Arayüz Tanıtımı: Hareketli görüntü nedir? FPS nedir? Video ve Görseller üzerinde çalışma, örneklerle AE turu. Arayüz tanıtımı. Dosya tipleri. İkonların anlamı. Render paneline geçiş ve ayarlar. Format özellikleri. Movie / avi ayrımı. 4:3, 16:9, PAL, NTSC; HD; Square Pixels vb tanımlar. Tek kare görüntü export etme.
2. Kompozisyon: Kompozisyon açmak, psd dosyasını açarken footage ve composition farkı. Dosyanın import edilmesi, alpha channel ayarları. Footage panelinin kullanılması, in-out point nedir? Kompozisyona layer (katman) eklenmesi, komposizyon panelinde layer sırasının etkisi, süre ve hız ayarlama. Layer kopyalama, birden fazla layerı bir kerede düzenleme.
3. Animasyona Girşi: Key frame oluşturma ve mantığı. Motion path yaratma. Transform özellikleri, hareketin hızını değiştirme, key frameler arasında hareket etme. Temel efektler. Solid ve yazı ekleme, düzenleme. Animasyonu sonlandırmak ve render.
4. Motion Tracking: Motion tracking, stabilize motion, hareketi takip etme. Motion track türleri için örnek çalışmalar, null object ve parent oluşturma.
5. Maskeleme, Alpha Channel, Track Mate: Mask yaratma işlevi. Mask path özellikleri. Birden fazla mask yaratma, birbirine ekleme ve çıkarma. Track matte nedir? Hangi durumlarda hangi mask yöntemini kullanmak gerekmektedir? Alpha Channel, Alpha Matte, Luma Matte modları ne işe yarar?
6. Green Box / Bluebox (keying): Green box yöntemi ile çekilmiş görüntüleri keyleme. Keyleme işleminin esasları. Rotoscopping, Rotobrush ve işlem bittiğinde freze ve render yapma.
7. 3D Compositing 1: 3D ve 2D animasyon farkı, kamera kullanımı, x-y-z koordinatlarında hareket etme. Işık kullanımı, türleri, hareketi ve key frame özellikleri, ışık-gölge-nesne ilişkisi ve ayarları. 3D Animasyona giriş, nesne ve kamera animasyonu, motion field seçeneği.
8. Uygulama, Genel Tekrar, Detaylı Export: İleri düzey görsel efekt uygulamaları ve kompozisyonlar yaratma. Genel tekrar, detaylı export anlatımı.
After Effects özel ders eğitimini öğrencinin talebi olursa online vermekteyim. Eğer öğrenci Belçika da ise ofisim de özel ders yapmak mümkün.